Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Κινητικότητα Δημοτικής Αστυνομίας : Μοριοδότηση κάτω από το τραπέζι , χωρίς να προβλέπεται από το νόμο

Περίεργη ερώτηση του βουλευτή Ν. Κακλαμάνη , εκθέτει το ΥΔΙΜΗΔ


Μετά την δημόσια τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη περί λάθους απόφασης του Κ. Μητσοτάκη να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, του επιφύλαξε και νέο χτύπημα , αυτή τη φορά μέσω κατάθεσης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία θίγει ζήτημα μοριοδότησης που δεν προβλέπεται από το νόμο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής της ΝΔ , αφήνει να εννοηθεί ότι στη διαδικασία κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών, ορισμένοι υπάλληλοι , πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πήραν εξτρά μόρια για τον τρόπο εισαγωγής τους μέσω πανελληνίων, ενώ αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο. Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει ότι υπάρχει κενό νόμου για την μοριοδότηση μέσω πανελληνίων εξετάσεων στο δημόσιο και ότι δεν προβλέπεται πουθενά και σε καμία απόφαση του Υπουργείου μοριοδότηση για διορισμό μέσω πανελληνίων.

Επίσης αναφέρει ότι αυτή η απόφαση κοιτά προς τη μία μεριά, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι από τα πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , να μην αποχώρησαν οικειοθελώς από το στράτευμα για να διοριστούν στη Δημοτική Αστυνομία, αλλά αυτό να ήταν αποτέλεσμα πειθαρχικών κυρώσεων. Σημειώνει επίσης ότι ο διορισμός τους στη Δημοτική Αστυνομία προϋπόθετε την οικειοθελή παραίτησή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως εκ τούτου , δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνέχισαν να υπηρετούν στο δημόσιο και ότι μόνο η διαδικασία πρόσληψής τους στη Δημοτική Αστυνομία μπορεί να μοριοδοτηθεί, αν εμπίπτει σε κάποια από τις περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Η ερώτηση αυτή έρχεται μετά από πλήθος καταγγελιών για φωτογραφικές μοριοδοτήσεις, μεταξύ άλλων και της απόφασης να μοριοδοτήσει με ως 25 μόρια ανθρώπους με προϋπηρεσία άνω των 15 ετών , λόγω της εμπειρίας τους στον έλεγχο της μόλυνσης των υδάτων!

Δείτε την ερώτηση εδώ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κινητικότητας 15/2014

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κινητικότητας υπ' αριθμ. 15/2014, που αφορούσε υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας που τελούσαν ακόμα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σημειώνουμε ότι στην συγκεκριμένη διεκδίκηση των θέσεων , οι Δημοτικοί Αστυνομικοί με προϋπηρεσία 15 έτη και άνω , πριμοδοτήθηκαν επιπλέον με ως 25 μόρια για την εμπειρία τους μεταξύ άλλων στους ελέγχους για τη μόλυνση των υδάτων.

Παρόμοιες καταγγελίες υπήρξαν και παλιότερα για μοριοδότηση συγκεκριμένης σειράς Δημοτικών Αστυνομικών, καταγγελίες που οδήγησαν μάλιστα και σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε τους πίνακες της κινητικότητας 15/2014 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου