Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των δημοτικών αστυνομικών

Ερώτηση της Τομεάρχη των ΑΝ.ΕΛ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και Δημόσια Διοίκηση


Ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Μητσοτάκη, κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία και ανασφάλεια των δημοτικών αστυνομικών. Συγκεκριμένα η βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή της:

«Με τον μνημονιακό νόμο 4172/2013 διαλύθηκε η Δημοτική Αστυνομία και οι δημοτικοί αστυνομικοί εντάχθηκαν σε 2 προγράμματα κινητικότητας (ανακοινώσεις 5/2013 για 2860 θέσεις και 15/2014 για 81 θέσεις). Σύμφωνα μάλιστα με περυσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, η τοποθέτηση τους στις νέες θέσεις θα ολοκληρωνόταν μέχρι τις αρχές του 2014.


Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα πολλοί πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί προσωρινά σε διάφορες υπηρεσίες καθώς εκκρεμεί η οριστική μετάταξη τους βάσει των τελικών πινάκων του ΑΣΕΠ. Αποτέλεσμα αυτής της εκκρεμότητας είναι μια σειρά διοικητικών ανωμαλιών όπως π.χ. το γεγονός ότι υπάλληλοι που υπηρετούσαν ως ΔΕ και κατατάχθηκαν σε θέσεις ΠΕ εξακολουθούν να πληρώνονται με το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή ως Δημοτικοί Αστυνομικοί κατηγορίας ΔΕ!

Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης οδήγησε επίσης στο «πάγωμα» των αιτήσεων τους για κάθε άλλη υπηρεσιακή μεταβολή ή δικαίωμα τους, ακόμα και για σοβαρούς προσωπικούς λόγους όπως υγείας κτλ. Επειδή οι εν λόγω πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, εν αναμονή της δημοσίευσης των τελικών αποφάσεων μετάταξης τους, συνεχίζουν να βιώνουν την ταλαιπωρία και ανασφάλεια που τους προκαλέσατε τον Ιούλιο του 2013, ερωτάσθε:

1. Πότε θα εκδοθούν τελικά οι νέες πράξεις μετάταξης των πρώην δημοτικών αστυνομικών σε φορείς υποδοχής των τόπων κατοικίας τους;

2. Δεδομένου ότι, αν και σύμφωνα με το ΑΣΕΠ έμειναν κενές περίπου 190 θέσεις σε διάφορους φορείς από το 1ο πρόγραμμα κινητικότητας, γιατί δεν τις επαναπροκηρύσσετε για να καλυφθούν όσοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί παραμένουν σήμερα «στον αέρα»;

3. Σκοπεύετε να αποστείλετε εγκύκλιο στους φορείς υποδοχής σχετικά με τα υπηρεσιακά δικαιώματα των μετατασσόμενων υπαλλήλων (όπως άδειες) καθώς συχνά διαπιστώνεται διχογνωμία επ’αυτών των θεμάτων;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου