Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

"Έκλεισε" η μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ

Ένστολοι, άοπλοι, με μισθό πολιτικού προσωπικού και κανένα περιθώριο ένταξής τους στο αστυνομικό προσωπικό

Πάρθηκαν οι οριστικές αποφάσεις για την μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και μετακινούνται στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί πρόκειται να ενταχθούν στην Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού και θα αμείβονται με το Ενιαίο μισθολόγιο και όχι με το μισθολόγιο του αστυνομικού προσωπικού. 

Ψάχνουν τη χρυσή τομή για τη στολή

Πολιτικό προσωπικό μεν, ένστολοι δε θα είναι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Μάλιστα γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να αποφασισθεί ποια τελικά θα είναι η μορφή της στολής που θα φορούν , καθώς γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν ευδιάκριτη , ώστε να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό.

Επιδόσεις, σταθμεύσεις, παρκόμετρα, παρεμπόριο και ταυτότητες τα νέα τους καθήκοντα

Τις αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πρόκειται να αναθέσουν με Προεδρικό Διάταγμα στους περίπου 1530 Δημοτικούς Αστυνομικούς που μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ , μεταξύ άλλων οι επιδόσεις εγγράφων, οι σταθμεύσεις , οι κατασχέσεις των προϊόντων παρεμπορίου καθώς και ο έλεγχος των παρκομέτρων σε Δήμους που υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. Ακόμα πιθανολογείται ότι θα τους ανατεθούν αρμοδιότητες σχετικές με την έκδοση ταυτοτήτων ενώ σε αστυνομικά τμήματα με πολύ μικρό αριθμό υπαλλήλων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών , τα καθήκοντά τους θα έχουν σχέση με το αμιγώς διοικητικό κομμάτι της υπηρεσίας. 

"Δεν υπάρχει περίπτωση ένταξής τους στο αστυνομικό προσωπικό"

Με αυτή τη φράση ξεκαθάρισε το τοπίο ανώτατος πολιτικός παράγων του Υπ. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έκανε σαφές ότι η ένταξη των Δημοτικών Αστυνομικών θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα και τις αστυνομικές διευθύνσεις, ωστόσο τα καθήκοντά τους θα είναι παρόμοια με τα προηγούμενα και δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός μέχρι στιγμής για την ένταξή τους στο αστυνομικό προσωπικό του Υπουργείου. 

Επίσης απομακρύνεται ολοένα το ενδεχόμενο ανανέωσης του συγκεκριμένου προσωπικού με νέες προσλήψεις, γεγονός που πρόκειται να οδηγήσει σε σταδιακή "αποσύνθεση" τον εν λόγω κλάδο.

Απέτυχε η κινητικότητα λένε οι Δημοτικοί Αστυνομικοί : "Πριν ήμασταν πιο χρήσιμοι"

Απογοήτευση υπάρχει στους κόλπους των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι αν και δεν απώλεσαν την εργασία τους όπως άλλοι κλάδοι (καθαρίστριες , σχολικοί φύλακες κλπ) , θεωρούν ότι η μετακίνησή τους στην ΕΛ.ΑΣ δεν έγινε όπως προαναγγέλθηκε, καθώς πλήθος πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων διαβεβαίωναν πως η μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία θα απελευθέρωνε τις δυνατότητές τους και θα ενίσχυε το ρόλο τους, εφόσον όμως εντάσσονταν στο αμιγώς αστυνομικό προσωπικό. Τώρα καλούνται να ανταπεξέλθουν στις ίδιες αρμοδιότητες με τη μισή δύναμη, καθώς από τους 3500 πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ μόνο οι 1530, και ουσιαστικά παραμένουν υπό το ίδιο καθεστώς (δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι), πράγμα για το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης έκρινε ...αναποτελεσματική την Δημοτική Αστυνομία και αποφάσισε να την καταργήσει σε μία νύχτα.

Αρκεί να αναφερθεί ότι προηγουμένως η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας έφερνε τεράστια έσοδα στα ταμεία των Δήμων ενώ μετά την κατάργησή της τα έσοδα των Δήμων έπεσαν κατακόρυφα ενώ παράλληλα χάθηκε κάθε ίχνος ευταξίας στις μεγάλες πόλεις. Ακόμα αναρωτιέται κανείς πως πάρθηκε η απόφαση να καταργηθεί μια τόσο χρήσιμη υπηρεσία ,την ίδια στιγμή που παραμένουν "ανέγγιχτες" ζημιογόνες υπηρεσίες και ελλειμματικοί οργανισμοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου