Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ποντίκια και σκορπιοί στο ΑΠΘ

Οργή πανεπιστημιακών και φοιτητών για τις συνθήκες υγιεινής


Τραγικές συνθήκες υγιεινής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Ιδρύματος, Κωστής Κατσάμπαλος, στην επιστολή που έστειλε χθες στον πρύτανη Ιωάννη Μυλόπουλο, στη Σύγκλητο, αλλά και στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζει ο κοσμήτορας, στους χώρους των υπογείων της σχολής κυκλοφορούν ποντίκια και σκορπιοί, ενώ οι τουαλέτες δεν καθαρίζονται σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. 

«Θα καλέσουμε τα ΜΜΕ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες να τους ενημερώσουμε in situ, προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι κωφεύουν εδώ και πολλούς μήνες», δηλώνει στην «Καθημερινή» ο κ. Κατσάμπαλος. Την έκρηξή του, όπως ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα, προκάλεσε η έντονη αντίδραση ομάδας φοιτητών την περασμένη Πέμπτη, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι η Σχολή τους, που λειτουργεί επί 12ώρου βάσεως, δεν έχει ουσιαστικά τουαλέτες. Και αυτό διότι ουδείς καθαρίζει τις τουαλέτες των κτιρίων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Κατσάμπαλος, στους χώρους των υπογείων, και όχι μόνο, της σχολής κυκλοφορούν ποντίκια και μικροί σκορπιοί! «Οι συνθήκες εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού και των εργαζομένων μας, τα προβλήματα της καθαριότητας έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή της αξιοπρέπειας όλων μας», σημειώνει ο κ. Κατσάμπαλος.


Η σχολή έχει περίπου 7.500 φοιτητές, έκταση 55.000 τ.μ. και μόνο 3 καθαρίστριες. Το ίδρυμα έχει περίπου 15 καθαρίστριες από περίπου 200 που είχε προ 18μήνου.Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το πρόβλημα ανέκυψε διότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανάθεσης της καθαριότητας στο ΑΠΘ αμφισβητήθηκε από έναν υποψήφιο, ο οποίος άσκησε τα έννομα ένδικα μέσα, με αποτέλεσμα -έως ότου εκδοθεί απόφαση- να μην υπάρχουν και καθαρίστριες στο ΑΠΘ.


Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου