Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σε απόγνωση οι οδοντίατροι σε διαθεσιμότητα

Δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του υπουργείου


Δεκαεννιά θέσεις έχουν δοθεί για τους 80 περίπου εκπαιδευτικούς της ειδικότητας των οδοντιάτρων σε φορείς της Δια Βίου Μάθησης. Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους, που διαβίβασε στη βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Ταλιαδούρος, οι προσφερόμενες θέσεις είναι λίγες συγκριτικά με άλλες ειδικότητες όπου απορροφήθηκε το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι όσοι δεν απορροφηθούν θα πρέπει να επιστρέψουν στα οδοντιατρεία που στενάζουν από την κρίση και να συνεχίσουν τη ζωή τους ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν κάνει μια άλλη επιλογή ζωής.


Η ομάδα των οδοντιάτρων αναφέρει στην επιστολή ότι ενώ το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί οδοντιάτρους, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν, ωστόσο «η θέληση του Υπουργείου Υγείας προσκρούει στην άρνηση του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο δεν συναινεί στην αποκατάσταση της αδικίας». Οι οδοντίατροι του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στις δομές του Υπουργείου Υγείας αφού η κινητικότητα του ΕΟΠΠΥ είναι «κλειστή» και αφορά μόνο γιατρούς και οδοντιάτρους του Υπουργείου Υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπιση της Πολιτείας καθώς και για την αντιμετώπιση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τους θεωρεί «ξένο σώμα και τους αντιμετωπίζει με εχθρότητα».

Οι εκπαιδευτικοί μεταξύ των άλλων ζητούν ως έσχατη λύση, σε περίπτωση λήξης της διαθεσιμότητας και της απόλυσής τους , να απορροφηθούν σε δομές του Υπουργείου Υγείας κατά προτεραιότητα μέσω σχετικής μοριοδότησης ως επικουρικοί ή ως συμβασιούχοι.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στα ζητήματα που θέτει η ομάδα των οδοντιάτρων σε διαθεσιμότητα αρκούμενος στην παράθεση της νομοθεσίας για τη διαθεσιμότητα καθώς και στις σχετικές αποφάσεις της προκήρυξης των θέσεων. Μάλιστα ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρει ότι αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου