Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Απίστευτο: Το ΣτΕ διευκρινίζει τι τατουάζ και σε ποιά σημεία του σώματος επιτρέπεται να κάνουν οι αστυνομικοί

Επιτρέπεται αρκεί να μην φαίνεται...

Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι μπορούν, αρκεί αυτό να μην είναι εμφανές όταν φορούν την στολή, η απεικόνισή του να μην προκαλεί και να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει για τους ενστόλους. Με την απόφαση του, το Γ' τμήμα του ΣτΕ δικαίωσε μάλιστα δύο ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι είχαν «κοπεί» από τον διαγωνισμό επειδή είχαν τατουάζ....

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο αναφέρει στην απόφαση του ότι «η δερματοστιξία συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».


Η υπόθεση έφτασε στο Στε μετά την διαγραφή από τον πίνακα των επιτυχόντων δύο ειδικών φρουρών, οι οποίοι είχαν τατουάζ στο πόδι.

Εάν και είχαν περάσει τις υπόλοιπες εξετάσεις, «κόπηκαν» λόγω του τατουάζ, με το Διοικητικό Εφετείο να αποφαίνεται ότι η υπουργική απόφαση που δεν επιτρέπει να προσλαμβάνονται ως ειδικοί φρουροί όσοι έχουν τατουάζ είναι συνταγματική, λόγω της ιδιαιτερότητας των καθηκόντων τους και η διαγραφή τους από τους καταλόγους των επιτυχόντων είναι νόμιμη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν συμφώνησε με την απόφαση του Εφετείου, έκρινε ότι δεν είναι νομικά ορθή, και ακύρωσε την παράλειψη προσλήψεως των δυο υποψηφίων ειδικών φρουρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου