Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Παρίστανε τον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης

Θύματα απάτης έπεσαν 16 άτομα , από έναν 42χρονο που παρίστανε τον δημόσιο υπάλληλο και τους υποσχόταν επιδόματα, επιδοτήσεις, ακόμα και οικονομικές ενισχύσεις, από ευρωπαϊκά προγράμματα.

O 42χρονος, από τις Σέρρες, κατάφερε να εξαπατήσει, δεκαέξι άτομα, εξασφαλίζοντας μέσα σε ένα χρόνο περισσότερα από 10.000 ευρώ, καθώς υποσχόταν ότι θα τους εξασφάλιζε χρηματικά ποσά ,από τον κρατικό προϋπολογισμό,με τη μορφή επιδομάτων και κοινωνικών μερισμάτων και επιδοτήσεων.

Ο δράστης συνελήφθη, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών,όταν σε συνάντηση του με έναν 38χρονο, παρίστανε τον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών.

Υποσχόμενος στον 38χρονο ότι θα του εξασφάλιζε επίδομα οικονομικής ενίσχυσης, παρέλαβε για αντίτιμο χρηματικό ποσό, που ήταν όμως από προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθησε η σύλληψη του, με την αυτόφωρο διαδικασία και μετά την προανάκριση που διενεργήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, αποκαλύφθηκε ότι μέχρι σήμερα ο 42χρονος είχε εξαπατήσει επτά πολίτες στις Σέρρες και εννέα πολίτες από την υπόλοιπη Ελλάδα, δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε με την προετοιμασία σχετικού φακέλου ή την αγορά σχετικών χαρτοσήμων για την λήψη οικονομικών ενισχύσεων, ακόμα και από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η προανάκριση σε βάρος του συνεχίζεται ,ενώ σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνση Σερρών, Γιάννη Καραμανλή «τα στοιχεία και η φωτογραφία του 42χρονου πρόκειται να δημοσιευτούν προκειμένου να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα του ».Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναδημοσίευση από: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου