Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αποτελέσματα Εκλογών 2014 ( Ευρωεκλογές - Αυτοδιοικητικές)

Δείτε τους χάρτες των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών



Ικανοποίηση του υπ. Εσωτερικών για την εκλογική διαδικασία



Για πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας του Εθνικού Δικτύου Εκλογών στις 7 - 8 Μαΐου, που σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας του υπουργείου. 


Αποτέλεσμα ήταν το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα της ταυτόχρονης διεξαγωγής τριών εκλογικών αναμετρήσεων να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Και μάλιστα όταν για πρώτη φορά οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν με σταυρό προτίμησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγχρόνως, για πρώτη φορά -εκτός από τις χρηστικές πληροφορίες για τις εκλογές που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών- λειτούργησε τηλεφωνικό κέντρο για ενημέρωση των ψηφοφόρων με περισσότερες από 45 γραμμές, στις οποίες κατέφυγαν για διευκρινίσεις περίπου 40.000 πολίτες.

Η άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Μαΐου με τη συμμετοχή της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Δικτύου Δημοσίου Τομέα «Σύζευξις», του ΟΤΕ, της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας και δήμων στα γεωγραφικά όρια των Περιφερειών αυτών.

Στην άσκηση έλαβαν χώρα επεισόδια επί των πραγματικών υποδομών που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων και την υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας. Τα αποτέλεσμα επιβεβαίωσαν την άριστη προετοιμασία των εμπλεκομένων φορέων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου και των εκλογικών διαδικασιών χρησιμοποιήθηκαν οι σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών για να μεταδοθούν τα αποτελέσματα από τις περιφέρειες στο υπουργείο. Η συνεργασία των στελεχών του υπουργείου και των περιφερειών είχε ως αποτέλεσμα τα εκλογικά αποτελέσματα να μεταδοθούν πιο εύκολα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα από όλες τις προηγούμενες φορές και μάλιστα χωρίς το υπουργείο να δαπανήσει επιπλέον κονδύλια.

Αυτό επιτεύχθηκε παρά τον τεράστιο όγκο των στοιχείων, αφού οι υποψηφιότητες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και στις ευρωεκλογές έσπασαν κάθε ρεκόρ. Η ροή των αποτελεσμάτων έγινε σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, η εκτίμηση του αποτελέσματος από τη Singular Logic ήταν ακριβής και έγινε μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είχε ανακοινωθεί.

Εκπρόσωποι των κομμάτων που παρακολουθούσαν την εκλογική διαδικασία και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και έκαναν λόγο για άρτια εκλογική βραδιά, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, επισκέφθηκε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους ευχαρίστησε προσωπικά για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν καθ\ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως και τις ημέρες των εκλογών, προκειμένου να εξελιχτούν όλα ομαλά, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου