Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Έκτακτη πληρωμή αναδρομικών ΕΚΑΣ στις 15 Μαΐου

Αφορά δικαιούχους με αναπηρία


Με έκτακτη πληρωμή θα καταβληθεί 15 Μαΐου, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), σε 2.419 δικαιούχους με αναπηρία τουλάχιστον 80% (ανεξαρτήτως ηλικίας), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η πληρωμή θα γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό των δικαιούχων, στην οποία θα περιλαμβάνονται το επίδομα του Μαΐου και τα αναδρομικά ποσά Ε.Κ.Α.Σ., του τρέχοντος έτους.

Επίσης, στις 29 Μαΐου θα πληρωθούν το Ε.Κ.Α.Σ. μηνός Ιουνίου μαζί με τη σύνταξη του ίδιου μήνα. 

Οι υπόλοιποι 193.478 δικαιούχοι του Ε.Κ.Α.Σ. για το 2014 θα πληρωθούν στις 29 Μαΐου το επίδομα και τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 μαζί με τα αναδρομικά ποσά Ε.Κ.Α.Σ. τρέχοντος έτους που δικαιούνται.


Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει ότι «οι συνταξιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ασφαλής μηχανογραφική ένδειξη ότι φέρουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% δεν θα περιληφθούν στην έκτακτη πληρωμή, αλλά θα ελεγχθούν σταδιακά από τα υποκαταστήματά μας ως προς το δικαίωμα είσπραξης του Ε.Κ.Α.Σ. κατά το τρέχον έτος ανεξαρτήτως ηλικίας, με βάση τη σχετική γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και τα εισοδήματά τους, που εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας οικονομικού έτους 2013».

Αναδημοσίευση από http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου